Este deja ultima zi de vară și am vrea să vă împărtășim că echipa de traineri de la Școala de dresat dragoni a fost onorată să contribuie la construirea unei poveşti prin crearea “firului roşu” al programului primei tabere destinate copiilor defavorizați de care se ocupă asociația United Hands în județul Constanța.

Prima Tabăra “United Hands” a avut loc în august 2021 și a adus împreună 50 de copilași din medii defavorizate din județul Constanța. Pentru foarte mulți din acești copilași, această tabără a fost prima din viața lor, iar pentru mulți a fost chiar prima ieșire din sat. Vă puteți imagina entuziasmul și frământarea pe care au trăit-o acești copii? Știți că una dintre preocupările copiilor a fost …”nu am cu ce să mă încalț“? Nu mai vorbim că nu aveau rucsaci sau genți în care să își pună câteva lucrușoare pentru cele 3 zile de tabără. De acestea s-a ocupat echipa United Hands, având grijă ca fiecare copil să găsească în rucsac și o trusă de îngrijire personală (periuțe și paste de dinți, gel de duș, creme, săpun).

Cei 50 de copilași defavorizați au avut parte de multe zâmbete și multe activități pe parcursul celor trei zile la Tabăra Dumbrăveni, din județul Constanța.

Au fost împărțiți în echipe în funcție de vârstă și au luat parte la activități de cunoaștere și comunicare.

La majoritatea activităților, au lucrat împreună în echipe pe parcursul celor 3 zile de tabără. Astfel, s-au cunoscut mai bine și s-au creat noi prietenii.

Copiii au făcut o drumeție la peștera din zonă și au făcut și un picnic la umbra pădurii.
Întorși în tabără, o bălăceala bună la piscina din curtea pensiunii i-a răcorit.


Împreună cu echipa lor, copiii au participat la Târgul Reciclării Creative, unde au avut loc în paralel diferite ateliere de dezvoltare personală:

  • Lampioanele Speranței – unde și au creat lampioane cu mesaje motivaționale și au vorbit despre ce le aduce speranță, ce înseamnă iubirea și recunoștința.
  • Fabrica de Păpuși – unde și-au confecționat propriile păpuși din ziare și au povestit despre puterile lor. Au participat chiar și băieți la atelier, nu numai fete (ca să știți )
  • Spiritul Dragonului – unde au reciclat suluri de hârtie igienică și au vorbit despre emoții și cum se simt în anumite situații

Când se lăsa seara, copiii se înscriau la “Seara Talentelor” unde își arătau talentele lor (cântau, spuneau poezii, dansau) sau participau pentru prima oară la improvizații cu păpușile create sau cu marionetele aduse de traineri, descoperindu-și astfel noi talente.

Toate serile se încheiau cu aplauze și cu rugămințile “Dar putem să nu ne culcăm încă? Măcar încă 5 minuteeeeee ….”

“Mulțumim echipei noastre de voluntari pentru atmosfera de poveste! Atelierele taberei au fost organizate de Şcoala de Dresat Dragoni, având ca trainer pe Lacramioara Ocunschi, trainer & coach si Maricica Ladaru
Copiii au participat cu mare încântare la ateliere de comunicare, creație și jocuri educaționale, iar finalurile de zi se încheiau mereu cu momente speciale create de traineri care îi încurajau pe copii (dar și pe voluntarii din echipă) să spere, să viseze și să își împlinească visurile” –

Oana Prisecariu, Vicepreședinte United Hands România.

Au fost trei zile de magie și poveste, în care copiii s-au bucurat de fiecare activitate. Tabăra s-a încheiat cu îmbrățișări, zâmbete și lacrimi fugare și nostalgice după momentele petrecute împreună, iar de pe buzele tuturor copiilor zbura întrebarea:

Când mai venim în tabără?!

💝

Școala de dresat dragoni – partener educațional în organizarea de tabere

Este adevărat că suntem înzestrate cu talent și cu multă experiență în crearea de tabere și de activități educaționale nonformale.

Vă invităm să țineți aproape de alte acțiuni umanitare și să ajutați donând în conturile Asociației United Hands Romania

🙏🏻
Share Button
Prima tabără United Hands
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *