Colaborarea și comunicarea cu empatie și respect sunt valori importante pentru școala ta. Îţi doreşti ca profesorii din şcoala ta să cunoască şi să practice această comunicare cu copiii și cu ceilalți colegi?
Atelierele de Comunicare Nonviolentă îi pot ajuta să își dezvolte abilitățile de ascultare empatică și colaborare cu respect.

Atelierele dedicate profesorilor sunt gândite astfel încât ei să vină în contact cu noțiuni teoretice și pe care să le practice în jocuri de rol, precum și cu situații concrete din viața lor.
Participanții vor lucra și împărtăși atât în grupuri mici, cât și în plen.

Lucru și împărtășiri în grup mic

Cursuri pentru profesori

1. Comunicarea care apropie

Obiectivele trainingului sunt creșterea coeziunii în echipa școlii și îmbunătățirea relațiilor colegi-colegi, profesori – elevi și școală – părinți prin comunicarea cu compasiune.
Pentru mai multe detalii click aici

2. Îmblânzind bullying -ul în școală

Obiectivele cursului sunt de a cunoaște noțiunile esențiale despre bullying și despre cum comunicarea nonviolenta poate preveni sau poate fi sprijin în soluționarea situațiilor de hărțuire.
Pentru mai multe detalii click aici

Cum și unde se desfășoară cursurile?

 • Cursurile se desfășoară fizic (în sala de training/față în față)- este recomandarea fermă, dar pot fi organizate și hibrid sau online
 • pot avea loc în cadrul școlii sau într-o locație agreată în comun.

Testimoniale

Împărtășim câteva testimoniale de la cursurile ținute în alte școli

Ce a fost valoros pentru tine? Ce ai descoperit și cu ce idei pleci?

 • A fost valoros să înțeleg cum să îmi exprim emoțiile și nevoile într-un mod nonviolent, fără să intru în conflict cu ceilalți. Plec cu ideea că sunt responsabilă pentru emoțiile și actiunile mele, pentru felul în care comunic. Nu sunt responsabilă pentru proiecțiile /percepțiile celorlalți. – Ana, profesor de limba romana
 • Acest curs a adus plusvaloare în relatia mea cu colegii si nu în ultimul rând, a adus plusvaloare în relația cu mine însămi. Totuși, privind din perspectivă profesională,fiind cadru didactic în grădiniță, am responsabilitatea de a găsi cât mai multe strategii pentru a “crește” copii empatici. – Elena, educatoare
 • Armonizare cu grupul, informatii noi, impactul comunicării violente asupra ființei umane, tehnici si metode de dialogare. – Cornelia, profesor matematică

Ce îți dorești să pui în practică pentru clasă, școală, colegi, comunitate? Dar pentru tine personal?

 • Cum să formulez ceea ce am de exprimat într-un fel care să mă ajute să mă conectez cu ceilalți.
 • Sa ascult mai mult, sa empatizez mai mult!
 • La clasă, chiar de lucrez cu copiii de vârstă preșcolară, doresc să aplic jocurile pe care le-am desfășurat în timpul atelierelor (adaptate pentru nivelul lor de vârstă) și, nu m-aș opri aici, m-am gandit că ceea ce am acumulat în cadrul acestor ateliere să împărtășesc și cu părinții acestora. Pe plan personal…, imi propun să fiu mult mai atentă la cum comunic cu cei apropiați, ținând cont de emoțiile ce pot fi trăite de ambele părți, în contexte variate.
 • O altfel de abordare, empatizare in adevaratul sens, sa gandesc mai mult inainte sa vorbesc.
 • Ascultarea. Sa fiu prezenta când îl ascult pe cel de lângă mine.

Ce ai apreciat cel mai mult la acest curs?

 • Activitățile practice- exercitiile de grup, care mi-au împlinit nevoia de apartenență și m-au ajutat să îi înțeleg mai bine și pe colegii mei.
 • Bine organizat din toate punctele de vedere, interactivitatea, materialul bine structurat, starea de bine pe care am simțit-o pe tot parcursul acestuia.
 • Maniera flexibila in care s-au desfasurat activitatile, validarea tuturor raspunsurilor, atmosfera destinsa asigurata in cadrul sesiunilor, informatiile prezentate si modalitatea interactiva in care acestea s-au prezentat.
 • Implicarea formatorului și cunoștințele acestuia. Modul in care apreciază fiecare participant și opinia acestuia.

Ai vrea să lași câteva cuvinte despre trainer, Lăcrămioara Ocunschi?

 • Punctuală, eficientă, un om cu o căldură sufletească deosebită. Un profesionist.
 • Lacramioara-minunata, profesionista, empatica, un om dedicat cu un suflet mare!
 • Ooooo, Lăcrămioara este minunată! M-am lăsat “cucerită” de ea încet și sigur, am simțit-o ca pe o prietenă. Este un Om și un Profesionist adevărat care își face treaba cu multă dedicație. Îi mulțumesc cu recunoștință pentru tot ceea ce ne-a oferit !
 • Doamna Lacramioara – o voce calda, chip luminos, informatii de actualitate si pliate pe realitate.
 • O persoană calda, empatica și gata să ofere ajutor.

Lăcrămioara Ocunschi, fondatoarea Școlii de dresat dragoni, este trainer si coach certificat cu experiență. Pentru a afla mai multe despre experiența ei și despre trainingurile pe care le livrează accesează linkul de mai jos
https://www.lacramioaraocunschi.ro/2017/11/12/training/

ÎNSCRIERE

Click pe butonul CONTACT și scrie un mesaj cu titlul “Vreau ATELIER pentru profesori“. Noi te contactăm și stabilim datele disponibile, durata, numărul de participanți per atelier, precum și alte detalii astfel încât să ne fie cât mai lin și mai cu sens tuturor.
Te vom susține chiar și cu textul pe care să îl trimiți cadrelor didactice pentru a se înscrie.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *