Facilitam întâlnirile unui grup de studiu pentru Comunicare Nonviolentă (CNV) pentru adulţi şi am primit invitaţia de a propune şi de a veni cu un program pentru Şcoala Altfel. Am reflectat un timp la cum să îl livrez pentru a fi cât mai relevant pentru grupe diferite de vârstă şi la sfârşitul lui aprilie 2019 am lansat un program pilot. Programul a ajuns la şcoli din Bucureşti, Giurgiu şi Constanţa şi a fost întâmpinat cu mult entuziasm de elevi. De ce? Pentru că e mult mai plăcut şi mai uşor să învăţăm prin joacă şi să facem debreif la sfârşit. ” – Lăcrămioara Ocunschi, fondator Şcoala de Dragoni

Aproximativ 350 de elevi au participat la ateliere, iar succesul proiectului pilot ne-a încurajat să continuăm, îmbunătăţind atelierul şi dezvoltând noi programe prin care să aducem Comunicarea Nonviolentă mai aproape de copii şi tineri, de părinţi şi adulţi. Cum? Prin joc şi joacă pentru toată lumea.

În lunile care au urmat, alte sute de copii au participat la ateliere.

Despre echipă

  • Lăcrămioara Ocunschi, Lead Trainer, iniţiator al Zilei Naţionale a Empatiei, este trainer în echipe naţionale şi internaţionale, facilitând sesiuni de Comunicare Nonviolentă şi Dialog pentru Pace, este părinte şi lider cercetaş, facilitând zeci şi sute de activităţi de educaţie nonformală pentru copii şi tineri cercetaşi şi nu numai. Misiunea ei este de a contribui la o lume mai bună. Mai multe detalii aici 
  • Irina Ionescu, trainer și facilitator cu experiență internațională, specializată și pasionată de teme precum inteligența emoțională, autenticitate, Comunicare Nonviolentă și mindfulness. Irina este absolvent al Grupului de Studiu al Comunicării Nonviolente și apreciem mult la ea că este foarte creativă și are o voce minunată.
  • Maricica Ladaru, facilitator, profesor de sprijin și logoped, îmbină teatrul de păpuși cu stimularea cognitivă și terapia tulburărilor de limbaj, creând o atmosferă plăcută și stimulantă necesară învățării.
    Când ne-a spus “În tot ceea ce fac, încurajez învățarea prin joc”, noi i-am zis “ești de-a noastră!”. Maricica este absolvent al Grupului de Studiu al Comunicării Nonviolente și apreciem mult la ea spontaneitatea și stilul ei de ventriloc, care îi captează pe copii.
  • Simona Nedelea, facilitator, avocat în Baroul Bucureşti, absolvent al Grupului de Studiu al Comunicării Nonviolente și ne uimește cu talentul la desen.
Share Button