Ce este Comunicarea Nonviolentă?

Cunoscută și sub numele de comunicare empatică sau cu compasiune, Comunicarea Nonviolentă este o modalitate de a comunica cu ceilalți, care ne ajută să fim mai buni unii cu alții și să rezolvăm conflictele într-un mod mai lin. Comunicarea nonviolentă înseamnă să încerci să vorbești cu oamenii fără să le faci rău, fără să îi jignești, fără să îi obligi să facă ceva. Asta înseamnă să fii atent la cum te simți și la cum se simt ceilalți. Când vorbim cu cineva folosind comunicarea nonviolentă, încercăm să ne exprimăm sentimentele și nevoile într-un mod calm și respectuos. Pe scurt, ne ajută să ne înțelegem mai bine unii pe alții, să fim mai empatici cu noi și cu ceilalți, să devenim astfel mai buni prieteni și colegi și să construim relații mai puternice și mai frumoase. Așadar, învățând să folosim comunicarea nonviolentă, putem face lumea în care trăim un loc mai bun pentru toți. Poți citi mai multe aici
Hai să învățăm și să practicăm împreună cu dragonii noștri!

Care-i treaba cu dragonii?

Dragonii sunt imaginea metaforică a emoțiilor noastre care ne cuprind în momente mai tensionate și care vin să ne arate că ei apără o comoasră importantă: nevoile și dorințele noastre. Învățăm să îi îmblânzim primindu-i așa cum sunt, îmbrățișându-i și iubindu-i.

Atelierele de Îmblânzit Dragonii vin în şcoala ta.  

Atelierele de Îmblânzit Dragonii sunt ateliere despre comunicarea nonviolentă pentru copii şi tineri, ateliere adaptate pentru fiecare vârstă, prin care urmărim dezvoltarea abilităților empatice și compasiunii.

.

Grădiniță – clasa I

Clasa II – IV

Clasa V – VIII

În timpul atelierelor, se lucrează individual, în grup mic și în plen, atelierele contribuind la starea de bine a copiilor, aducându-le conectareapropiere, explorare și joacă cu colegii lor. În același timp, contribuie și la lărgirea vocabularului de emoții și nevoi și la dezoltarea compasiunii.

La sfârşitul atelierelor

  • Copiii primesc un document printat și au mici misiuni (aka teme) pentru acasă sau în clasă.  Documentul îi ajută să repete și să își însușească noțiunile învățate la atelier
  • Cadrele didactice pentru contribuția lor în organizarea atelierului pentru dezvoltarea abilităților empatice și a compasiunii la elevi, vor primi un kit format din ADEVERINȚĂ și o fișă pentru activități viitoare

Atelierele se organizează la cerere la invitaţia şcolilor și părinților în activităţile din Şcoala Altfel, Săptămâna Verde, la ore de dirigenție, educație civică, dezvoltare personală și nu numai.

Detalii şi recomandări importante

  • Activităţile se pot desfăşura într-un loc agreat împreună sau la şcoala dvs., dar e important ca în sala în care are loc activitatea să fie spațiu de joc (sala să fie pregătită înainte de a începe activitatea, eventual băncile date la perete și un cerc larg cu scaune cum este și )
  • Foarte important: cadrul didactic va rămâne în permanență în sală pe durata desfășurării atelierului.
  • Pentru a interacţiona cât mai bine cu copiii, preferăm să organizăm un atelier cu o singură clasă o dată (un grup cu 16 – 25 elevi din aceeaşi clasă). Dacă vor fi mai multe clase, atelierul va fi ţinut consecutiv, nu cu toate clasele la un loc. Calitatea relaţiei cu copiii, pe care o creăm în timpul atelierului, este foarte importantă.
  • Pentru eficienţa timpului şi efortului nostru, ne-am bucura dacă se alătură cel puţin două clase în aceeaşi zi.  
  • Atelierul durează aprox 50- 60 minute, în funcţie de dinamica grupului.
  • Atelierul este facilitat de un trainer. În funcție de numărul de clase și de copiii din clase, vor fi 2 traineri.

Înscrieri pentru ateliere și detalii

Ne-am bucura să contribuim la o lume mai empatică şi împreună să stabilim concret cum este mai bine pentru ambele părţi. Vă invităm să completaţi formularul de la butonul de mai jos pentru a primi mai multe detalii şi a stabili următorii paşi

Share Button