Dragonii care au furat timpul – Tabăra de dezvoltare personală care îl poartă pe copilul tău într-un treasure hunt de 5 zile în inima pădurii
În pădurea Izvoarele din Dâmbovița, dragonii au furat timpul. Strângem rândurile cu copii curajoși care vor să-și descopere și să-și crească puterile proprii în aventura căutării dragonilor din inima pădurii .
Tabăra “Dragonii care au furat timpul” este un proiect de dezvoltare personală, în care copiii participă la sesiuni zilnice de învățare experiențială, jocuri de rol și provocări care le vor aduce veselie, reflectare și conectare. Pentru programul complet al taberei click aici
Principalele obiective ale taberei:
- Învățarea comunicării nonviolente cu respect și empatie
- Conștientizare de sine și îmbunătăţirea stimei de sine
- îmbunătățirea relaționării și conviețuirii cu alții
- Dezvoltarea unui mindset flexibil și a unui mindset de creștere
- Creșterea coeziunii și a cooperării în grup
- Cultivarea acceptării și prevenirea bullyingului în școli și în alte medii frecventate de copii
“TOT ce vor lucra și face în tabără copiii vor duce acasă, în familie, la prieteni și la școală. Vor învăța să comunice cu respect, să răspândească gesturi de bunătate și să obțină colaborarea în toate mediile pe care le frecventează. Nu este o tabără ca oricare alta în care copiii doar fac activități, vor avea experiențe profunde și transformaționale, atât la nivel personal, cât și în grup.”
LĂCRĂMIOARA OCUNSCHI, LEAD TRAINER
La sfârșitul taberei, copiii îți vor povesti despre
- drumeții în pădure
- treasure hunt captivant
- jocuri de basket, foosball, badminton, arc cu săgeți ventuză și … bălăceală în piscină
- foc de tabără și prăjit bezele
- proiecții de film sub cerul liber
- cules de fructe din livadă
- multe lucruri noi învățate prin joc și veselie
- Goody Bag cu daruri din partea gazdelor
Perioada de desfășurare:
Taberele sunt organizate în zile lucrătoare (luni – vineri) pentru a fi suport pentru părinții care nu își pot lua concediu în acea perioadă.
- 19- 23 august
Unde va avea loc?
Tabăra va avea loc în Izvoarele (comuna Voinești) din județul Dâmbovița, la 100 de km de București și 20 de km de Târgoviște.
Găsiți aici mai multe detalii
Cine participă
Programul este pregătit pentru un grup de 12 copii, cu vârste între 08 și 12 ani
Preț:
2200 lei/ copil
2000 lei pentru al doilea copil din aceeași familie (frate sau soră)
- cazare 4 nopți
- mese principale și gustări
- acces în livadă și cules fructe după pofta inimii
- program educațional cu jocuri și activități în livadă și în pădure, precum și la interior
- caiet de tabără cu fișe de lucru pe care le vor putea reface și altă dată
- alte materiale didactice
Meniu
Meniul se stabilește în funcție de regimul alimentar al copiilor. Ținem cont de alergiile și preferințele alimentare comunicate la în fișa de înscriere. Meniul orientativ:
- Mic dejun tip bufet suedez: brânzeturi, mezeluri, ouă, legume, cereale, unt, dulceață, lapte, iaurt, ceai, cafea
- gustarea 1: fructe
- Prânz: ciorbă/supă + fel principal
- gustarea 2: clătită/ prăjitură
- Cină: fel principal diferit de prânz
Transport la cerere
- Transport dus-întors cu microbuz, recomandăm organizarea cu microbuz de 18 – 20 persoane ca să fie loc pentru bagaje
- recomandarea noastră pentru cei ce vin din București este firma Atyc cu care am mai lucrat la alte tabere. Pentru ruta București – Izvoarele – București (dus- întors) tariful este 1600 lei/ grup.
- În funcție de numărul final de copii, vom comunica cât revine pentru fiecare copil.
Pașii de înscriere
- Înscriere prealabilă la butonul de mai jos (înscrierea nu presupune niciun angajament până nu are loc interviul telefonic cu părintele)
- Interviu cu părintele/ tutorele pentru oferirea tuturor detaliilor despre tabără
- Trimiterea facturii
- Plata facturii (integral sau a unui avans de 750 lei va însemna rezervarea fermă)
- Împreună, copilul și părintele, pregătesc bagajul de tabără
- Părintele semnează acordul parental pentru participarea în tabără și îl pune în bagaj.
- Înainte de plecarea în tabără, părinții știu programul taberei și menul taberei
Termen de înscriere:
Participarea se face în limita locurilor disponibile. Locurile se ocupă pe măsura înscrierilor
Echipa de organizare
Lăcrămioara Ocunschi
Expert în comunicare cu studii de psihopedagogie, coach și trainer certificat în echipe naționale şi internaționale, implicată în educaţia adulților, tinerilor și copiilor, organizează workshop-uri, programe şi tabere în care utilizează învățarea experențială pentru a facilita procesul de învățare.
Din 2016 studiază şi practică cu bucurie comunicarea nonviolenta (CNV), dorința ei fiind de a contribui la crearea unor comunități care să cunoscă şi să practice CNV.
Lăcră este părinte şi lider cercetaş, și a facilitat sute de activităţi de educaţie nonformală. Ea s-a specializat în Portugalia în crearea de tabere educaționale, în care ține cont de profilul participanților, de dezvoltarea și nevoile lor. Astfel, ea a creat și coordonat zeci de tabere din 2014. Menționăm
- coordonarea celei mai mari tabere pentru cercetașii temerari (la care au participat peste 350 pers)
- prima tabără pentru copiii gifted (cu abilități înalte) din România,
- prima tabără antibullying din România.
Alina Neacșu
Specialist în Marketing și Comunicare, cu experiență de peste 20 de ani în companii multinaționale și în proiecte de voluntariat, Alina este facilitator CNV și facilitator de experiențe de învățare.
În 2020, s-a certificat în metodologia SoulKids Coaching Singapore. Absolventă la Grupul de Studiu în Comunicare Nonviolentă. Alina facilitează ateliere de educație non-formală cu Școala de Dragoni.
Mamă a unui băiețel de 6 ani, Alina este pasionată să lucreze în proiecte de educație non-formală cu copiii pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea în sine, să aibă o minte deschisă și să capete abilități de viață independentă.
După numeroase proiecte de voluntariat și strângere de fonduri pentru Cercetașii României, Pădurea Copiilor, Junior Achievement și United Way, Alina a înființat Asociația Izvoarele Bucuriei prin intermediul căreia organizează diverse inițiative pentru a sprijini comunitatea din satul în care a copilărit – Izvoarele, Jud. Dâmbovița.
Amalia Bohatereț
Facilitator de educatie non-formală, manager de proiecte, lider la cercetaș
Cu peste 10 ani de experienta in transformarea ideilor in realitate prin proiecte din diverse domenii, de la educatie pana la IT, Amalia planifica, documenteaza si implementeaza activitatile necesare pentru indeplinirea oricarui obiectiv propus, avand ca beneficiari sute de copii, tineri si adulti, cercetasi și nu numai.
Amalia are o sete nestavilita de a invata si o pasiune plina de bucurie pentru a impartasi cu cei din jurul ei ceea ce a ajutat-o sa crească. Este important pentru ea sa fiu autentica, sa fie parte activa din comunitate si sa creeze un mediu in care oamenii sa se simta in siguranta sa fie ei insisi.
Iubește natura, sportul, teatrul, muzica, sa facă prajituri si, mai ales, sa vadă bucuria celor care le gusta.
Crede ca oamenii sunt mai puternici cand isi inteleg nevoile si sentimentele si scopul ei este sa-i ajute sa-si deblocheze potentialul.
Scopul principal al taberei este de a contribui la dezvoltarea de abilități soft. Citește mai multe în articolul de mai jos
Copiii povestesc și azi despre taberele organizate de Lăcră și Alina în Izvoarele, încă din 2018.
Câteva imagini și din vilă și din livadă
Organizatori
Tabăra este organizată de Amethyst World SRL, fondatorul programului Școala de Dragoni, în parteneriat cu Asociația Izvoarele Bucuriei.
Programul cuprinde activități de dezvoltare personală în interior și exterior, precum și activități fizice şi sportive moderate, astfel:
- Tabără în regiune de deal, în zonă locuită, cu sesiuni zilnice de dezvoltare personală, inteligență emoțională, conștientizare de sine, jocuri de rol și divertisment;
- Drumeție pe poteci și drumuri marcate, în condiții de deal, cu diferențe de nivel medii și regim de efort mediu ;
- Foc de tabără
- Jocuri și activități sportive în exterior și interior.
- Cazare în vilă mobilată modern, cu camere cu 2 locuri și 1 cameră cu 4 locuri, cu dușuri cu apă caldă și toalete în fiecare cameră
- Mâncare servită în sistem de catering
“Bucuria împărtășită este bucurie mărită” – Spider Robinnson
Distribuie informațiile despre tabără și către prietenii și colegii copilului tău pentru a mări bucuria și veselia trăită de el.
Fii Community Angel!
Ajută un copil cu posibilități financiare reduse să vină în această tabără!
Donează o sumă cu care să acoperim o parte din costuri în contul RO43RZBR0000060021126122 către Asociația Izvoarele Bucuriei, CIF 41237129, menționând “donatie tabara copii”.
Datorită ție, un copil va avea bucuria de a merge în tabără, va căpăta mai multă încredere în sine și curaj de a se exprima și afirma.
Îți mulțumim din inimă!
Pentru noi este o misiune să susținem și copiii vulnerabili, în special copiii orfani. La toate grupurile organizate am avut astfel de participanți, care au fost susţinuți să participe cu o contribuție simbolică sau gratuit, în funcție de donațiile primite.