Îmblânzim dragonii cu blândeţe şi curaj din 2019

Facilitam întâlnirile unui grup de studiu pentru Comunicare Nonviolentă (CNV) pentru adulţi şi am primit invitaţia de a propune şi de a veni cu un program pentru Şcoala Altfel. Am reflectat un timp la cum să îl livrez pentru a fi cât mai relevant pentru grupe diferite de vârstă şi la sfârşitul lui aprilie 2019 am lansat un program pilot. Programul a ajuns la şcoli din Bucureşti, Giurgiu şi Constanţa şi a fost întâmpinat cu mult entuziasm de elevi. De ce? Pentru că e mult mai plăcut şi mai uşor să învăţăm prin joacă şi să facem debreif la sfârşit. ” – Lăcrămioara Ocunschi, fondator Şcoala de Dragoni

Aproximativ 350 de elevi au participat la atelierele din aprilie 2019. Succesul proiectului pilot ne-a încurajat să continuăm, îmbunătăţind atelierul şi dezvoltând noi programe prin care să aducem Comunicarea Nonviolentă mai aproape de copii şi tineri, de părinţi şi adulţi. Cum? Prin joc şi joacă pentru toată lumea. Din aprilie 2019, sute de copii au participat anual la ateliere.

Despre echipă

Lăcrămioara Ocunschi,
mamă, Lead trainer și coach certificat, facilitator a sute de activități pentru copii și adulți, fondator Școala de dresat dragoni.

Lăcră este trainer în echipe naţionale şi internaţionale, facilitând sesiuni de Comunicare Nonviolentă, Dialog pentru Pace și alte sesiuni, este părinte şi lider cercetaş, facilitând zeci şi sute de activităţi de educaţie nonformală pentru copii şi tineri cercetaşi şi nu numai.

Misiunea ei este de a contribui la o lume mai bună, ea fiind și iniţiator al Zilei Naţionale a Empatiei. Mai multe detalii aici

Alina Neacșu, facilitator de experiențe de învățare

Certificată în metodologia SoulKids Coaching și absolventă la Grupul de Studiu în Comunicare Nonviolentă, Alina facilitează ateliere de educație non-formală cu Școala de Dresat Dragoni, ea fiind pasionată să lucreze în proiecte cu copiii pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea în sine, să aibă o minte deschisă și să capete abilități de viață independentă. Ea este și mama unui băiețel și lider la cercetași.

,

Irina Ionescu, trainer și facilitator cu experiență internațională

Specializată și pasionată de teme precum inteligența emoțională, autenticitate, Comunicare Nonviolentă și mindfulness, Irina este absolvent al Grupului de Studiu al Comunicării Nonviolente și apreciem mult la ea că este foarte creativă și are o voce minunată.

Maricica Lădaru, facilitator, profesor de sprijin și logoped

Maricica îmbină teatrul de păpuși cu stimularea cognitivă și terapia tulburărilor de limbaj, creând o atmosferă plăcută și stimulantă necesară învățării. Când ne-a spus “În tot ceea ce fac, încurajez învățarea prin joc”, noi i-am zis “ești de-a noastră!”. Maricica este absolvent al Grupului de Studiu al Comunicării Nonviolente și apreciem mult la ea spontaneitatea și stilul ei de ventriloc, care îi captează pe copii.

Simona Nedelea, facilitator, avocat

Absolventă al Grupului de Studiu al Comunicării Nonviolente, este pasionată de Comunicarea Nonviolentă, povestind mereu cunoscuților despre acest proces si filozofie de viață. Simona ne uimește cu talentul la desen și cu toată energia și cu energizerele pe care le știe. Simona a fost în echipă de la primele ateliere și evenimente și îi mulțumim din inimă.

Elena Popescu, artist grafician

Iubitoare de educație și de frumos, Elena lucrează cu drag la proiectele ce implică și copii. Știe că reprezentarea în desen a emoțiilor, nevoilor, sau crearea poveștilor, aduce ușurință și claritate atât în lumea copiilor, cât și a adulților.
Elena a participat la cursuri de CNV, precum și la Grupul de Studiu al Comunicării Nonviolente, iar designurile, pe care le creează pentru Scoala de dragoni, sunt delicate și haioase și ne aduc mereu zâmbete mari. Pe Elena și câteva din lucrările ei le găsiți la 𝓲-Motion Design

Share Button